Google do kraja godine izlazi na tržište s vlastitim tabletom


Sve su glasnija nagađanja da će Google do kraja godine izaći na tržište s vlastitim tabletom.

Richard Shim, analitičar tvrtke DisplaySearch nagađa kako bi Googleov tablet mogao imati sedam inčni zaslon rezolucije 1280 x 800 piksela, a početak njegova proizvodnje najavljen je za travanj.

Očekuje se da će biti proizvedeno između milijun i pol i dva milijuna tableta, koji bi konkurirali Amazonovom Kindle Fireu, koji također ima zaslon dijagonalne duljine od sedam inča, no njegova je rezolucija 1204 x 600.

Shimovi komentari uslijedili su nakon izvještaja iz siječnja u kojem je stajalo kako će Googleov gadget raditi na Androidu 4.0, “Ice Cream Sandwichu”, no ni njemu samom nije jasno kako Google misli reklamirati svoj proizvod, i da li će taj tablet biti “proizvod vrhunske kvalitete” ili će biti izravna konkurencija Kindleu.

Inače, Google će nakon kupnje Motorole steći vlasništvo nad tri tableta, Xooma (zaslon 10.1 inča), Xyboarda (poznatog i pod nazivom Xoom 2, jer ima istu veličinu zaslona), te manje verzije Xyboarda sa zaslonom dijagonalne duljine od 8.2 inča.

Iako nije sasvim jasna potreba Googlea za proizvodnjom sedam-inčnog tableta, jedan od mogućih razloga za takav potez mogao bi biti i relativan uspjeh Kindle Firea. Naime, prema brojkama DisplaySearcha, Amazon je isporučio 5.3 milijuna svojih tableta.

Očekuje se kako će uskoro na tržištu tableta manjih zaslona nastati prava gužva jer je u testnu fazu ušla i manja verzija iPada. (izvor: Vjesnik/foto: ilustracija)   

Povezane vijesti:

AKO JE VJEROVATI Google Mapsu, Novi Zagreb dobio je pogled na more
IPAD MINI JE RAZOČARAO Evo koji su razlozi za takvu ocjenu...
DIGITALNI MUZEJ Googleov novi "kulturni" potez
GOOGLE ZNA SVE VAŠE TAJNE: Osim Gmaila, tu je i Android koji pohranjuje vaše WiFi šifre

   

Oglasi:
       

Komentiraj!

--- Pridružite nam se na Facebooku! ---
Get Adobe Flash player Plugin by wpburn.com wordpress themes