Google do kraja godine izlazi na tržište s vlastitim tabletom


Sve su glasnija nagađanja da će Google do kraja godine izaći na tržište s vlastitim tabletom.

Richard Shim, analitičar tvrtke DisplaySearch nagađa kako bi Googleov tablet mogao imati sedam inčni zaslon rezolucije 1280 x 800 piksela, a početak njegova proizvodnje najavljen je za travanj.

Očekuje se da će biti proizvedeno između milijun i pol i dva milijuna tableta, koji bi konkurirali Amazonovom Kindle Fireu, koji također ima zaslon dijagonalne duljine od sedam inča, no njegova je rezolucija 1204 x 600.

Shimovi komentari uslijedili su nakon izvještaja iz siječnja u kojem je stajalo kako će Googleov gadget raditi na Androidu 4.0, “Ice Cream Sandwichu”, no ni njemu samom nije jasno kako Google misli reklamirati svoj proizvod, i da li će taj tablet biti “proizvod vrhunske kvalitete” ili će biti izravna konkurencija Kindleu.

Inače, Google će nakon kupnje Motorole steći vlasništvo nad tri tableta, Xooma (zaslon 10.1 inča), Xyboarda (poznatog i pod nazivom Xoom 2, jer ima istu veličinu zaslona), te manje verzije Xyboarda sa zaslonom dijagonalne duljine od 8.2 inča.

Iako nije sasvim jasna potreba Googlea za proizvodnjom sedam-inčnog tableta, jedan od mogućih razloga za takav potez mogao bi biti i relativan uspjeh Kindle Firea. Naime, prema brojkama DisplaySearcha, Amazon je isporučio 5.3 milijuna svojih tableta.

Očekuje se kako će uskoro na tržištu tableta manjih zaslona nastati prava gužva jer je u testnu fazu ušla i manja verzija iPada. (izvor: Vjesnik/foto: ilustracija)   

Povezane vijesti:

I TO JE MOGUĆE Kuba optužuje Google za pretjeranu cenzuru!
ZADUŽEN ZA "GLUPA" PITANJA: Znate li šta Google "kaže" ako napišemo "Zašto ...
EVO ŠTA GOOGLE TRAŽI OD KANDIDATA: Jedan od najpoželjnijih poslodavaca na svijetu
TABLETI JEFTINIJI OD PAPIRA: Tako kaže jednostavna računica koju je provela gradska uprava!

   

Oglasi:
       

Komentiraj!