TREBATE POSAO? U Italiji traže konobare, berače, animatore … Plaća 2.000-3.000 eura mjesečno!


Talijanska je vlada i ove godine, kao i svake, dekretom od 21. ožujka odredila koliko radnika iz zemalja izvan Europske unije može zatražiti posao u Italiji. Do brojke radnika koji mogu zatražiti posao u Italiji dolazi se na osnovi zahtjeva koje pojedine tvrtke podnose regijama, koje pak prebacuju te potrebe vladi, odnosno Ministarstvu rada i socijalne skrbi.

Link na izvornu vijest: 2012 immigration quota decree for seasonal workers: procedure for online application opens

Ove godine posao u Italiji može zatražiti 35.000 radnika iz zemalja izvan Europske unije plus još 4000 radnika iz tih zemalja, ali koji već borave u nekoj državi EU. Molbe se šalju Ministarstvu unutarnjih poslova, odnosno ispunjava se poseban obrazac koji se nalazi na web stranici tog ministarstva. Objavljen je i popis država izvan 27 zemalja EU čiji građani mogu zatražiti posao u Italiji.

To su, osim Hrvatske, i Albanija, Alžir, Bangladeš, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Egipat, Filipini, Gambija, Gana, Indija, Kosovo, Makedonija, Maroko, Moldavija, Niger, Nigerija, Pakistan, Senegal, Srbija, Šri Lanka, Tunis i Ukrajina.

Najviše sezonskih radnika traženo je u turizmu, ugostiteljstvu i poljodjelstvu. Traže se animatori u turističkim naseljima, sportski instruktori, plesači, konobari, kuhari i drugo osoblje. Takva zaposlenja traju od mjesec dana do šest mjeseci. Mjesečna zarada kreće se od 500 do 2000 eura, ali šef kuhinje može imati i 3000 eura mjesečne plaće. To su čisti prihodi na koje tvrtka plaća poreze i mirovinsko osiguranje. U većini slučajeva za rad u ugostiteljsko-turističkim objektima predviđeni su stan i hrana.

U jednom oglasu traži se 100 osoba animatora kojima su plaćeni smještaj, hrana i putni troškovi, a plaće im se kreću od 500 do 2000 eura.

U poljodjelstvu primanja ovise o tvrtkama i poslovima, kao i o lokaciji. Poljodjelske tvrtke na sjeveru Italije nude veću satnicu od poljodjelskih tvrtki na Siciliji. Rad se plaća po satu ili po kilogramu ubranog voća, od 10 eura naviše. Računa se da se za kilogram ubranih jabuka plaća 80 centi, odnosno između 10 i 16 eura na sat. Na sjeveru Italije se uglavnom traže berači jabuka, a na jugu berači grožđa i rajčica. Osobe iz istočnoeuropskih zemalja uglavnom se prijavljuju za berače jabuka i voća, dok su berači rajčica uglavnom iz afričkih zemalja.

Izvor: vecernji.hr   

Povezane vijesti:

UVIJEK TRAŽENI I DOBRO PLAĆENI: Za ove poslove vam ne treba fakultet
SANJA SPRIJEČILA PLJAČKU: Kradljivci je ozlijedili, a evo kako je "nagrađena"!
JE LI OVO NAJBOLJI POSAO NA SVIJETU: Već apliciralo preko hiljadu ljudi
UBIO JE POSAO: Djevojka radila četiri posla, umrla dok je spavala u autu između smjena!

   

Oglasi:
       

Komentiraj!

--- Pridružite nam se na Facebooku! ---
Get Adobe Flash player Plugin by wpburn.com wordpress themes