POGLEDAJTE SNIMAK UPUĆEN TUŽILAŠTVU: Golobradi SDP-ovac podigao Zavidoviće na noge


Imamo jednu totalitarnu lokalnu vlasti, koja je itekako bliska klero-fašističkoj vlasti. Ove riječi mladog SDP-ovca Alena Delića, iz lokalnog ogranka Socijaldemokratske partije BiH, izrečene na ceremoniji povodom obilježavanja 67. godišnjice oslobođenja Zavidovića od fašizma izazvale su pravu u buru u spomenutom bosanskom gradu, a mladiću koji je održao govor se prijeti čak i sudskim progonom.

Naime, Općinsko vijeće Zavidovići ekspresno je osudilo “neprimjerena dešavanja od 14. aprila 2012. godine kod Spomenika palim borcima u NOB-u 1941-45, u organizaciji Foruma mladih SDP-a Zavidovići”, a koji, kako kažu, doprinose raspirivanju mržnje i netrpeljivosti na području općine Zavidovići.

Zadužena je Stručna sluzba Općinskog vijeća da dostavi prikazani snimak Tužilaštvu ZE-DO kantona, prikazan na 44. sjednici Općinskog vijeća, zbog postojanja idnicija da je prilikom obilježavanja 14. aprila Dana oslobođenja od fašizma počinjeno krivično djelo izazivanja narodne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti.

Je li u pitanju izazivanje mržnje pogledajte u spornom videu:


(Doznajemo.com)   

Povezane vijesti:

HANA IZVRIJEĐALA RANJENU EMINU: Ona nije moj nivo, ni moja prijateljica
DANAS HITAN SASTANAK lidera četiri stranke sa sjedištem u Sarajevu
Bakir Izetbegović za Al Jazeera Balkans: DA, JA SAM DAO NALOG ZA GLASANJE O SIRIJI!
SMIJENJEN DENIS BEĆIROVIĆ: Za smjenu glasali svi poslanici iz RS-a, SDA i HSP-a

   

Oglasi:
       

3 komentara

 1. ja kaže:

  Ajd nek ne seru ,sta ovdje ima vjerski i nacionalisticki.Decko je balavac koji nema pojma o zivotu ,ali procitao je napisano i nigdje ne cujem bilo sta sto ukazuje na rasnu i vjersku netrpeljivost ….Zrtvovace mlado jagnje zbog izbora ….

 2. Kad se HOCE, krivicno delo se trazi LUPOM!
  Krivicna dela koja ovoj i prethodnim BH vlastima (i pravosudju) prosto “izbijaju” oci, ostaju (kojim li “cudom”?) NEVIDLJIVA!
  FUJ!

 3. saban kaže:

  SVE POLITICARE OD OPST. NECELNIKA DO PTRDSJEDIKA I JAVNE TUZIOCE SUDIJE I 90% ADVOKATA ,TREBA PROTJERAT U AFRIKU I NJHOVU PORODICU MRDJU LJUDEZDERE..TO SSU POKVARENA BAGRA…..

Komentiraj!

Gay Webcams Zenko Magazine Theme