POGLEDAJTE SNIMAK UPUĆEN TUŽILAŠTVU: Golobradi SDP-ovac podigao Zavidoviće na noge

POGLEDAJTE SNIMAK UPUĆEN TUŽILAŠTVU: Golobradi SDP-ovac podigao Zavidoviće na noge

PODIJELI

Imamo jednu totalitarnu lokalnu vlasti, koja je itekako bliska klero-fašističkoj vlasti. Ove riječi mladog SDP-ovca Alena Delića, iz lokalnog ogranka Socijaldemokratske partije BiH, izrečene na ceremoniji povodom obilježavanja 67. godišnjice oslobođenja Zavidovića od fašizma izazvale su pravu u buru u spomenutom bosanskom gradu, a mladiću koji je održao govor se prijeti čak i sudskim progonom.

Naime, Općinsko vijeće Zavidovići ekspresno je osudilo “neprimjerena dešavanja od 14. aprila 2012. godine kod Spomenika palim borcima u NOB-u 1941-45, u organizaciji Foruma mladih SDP-a Zavidovići”, a koji, kako kažu, doprinose raspirivanju mržnje i netrpeljivosti na području općine Zavidovići.

Zadužena je Stručna sluzba Općinskog vijeća da dostavi prikazani snimak Tužilaštvu ZE-DO kantona, prikazan na 44. sjednici Općinskog vijeća, zbog postojanja idnicija da je prilikom obilježavanja 14. aprila Dana oslobođenja od fašizma počinjeno krivično djelo izazivanja narodne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti.

Je li u pitanju izazivanje mržnje pogledajte u spornom videu:


(Doznajemo.com)

       

3 KOMENTARI

  1. Ajd nek ne seru ,sta ovdje ima vjerski i nacionalisticki.Decko je balavac koji nema pojma o zivotu ,ali procitao je napisano i nigdje ne cujem bilo sta sto ukazuje na rasnu i vjersku netrpeljivost ….Zrtvovace mlado jagnje zbog izbora ….

  2. Kad se HOCE, krivicno delo se trazi LUPOM!
    Krivicna dela koja ovoj i prethodnim BH vlastima (i pravosudju) prosto “izbijaju” oci, ostaju (kojim li “cudom”?) NEVIDLJIVA!
    FUJ!

  3. SVE POLITICARE OD OPST. NECELNIKA DO PTRDSJEDIKA I JAVNE TUZIOCE SUDIJE I 90% ADVOKATA ,TREBA PROTJERAT U AFRIKU I NJHOVU PORODICU MRDJU LJUDEZDERE..TO SSU POKVARENA BAGRA…..

OSTAVITI ODGOVOR