POGLEDAJTE SNIMAK UPUĆEN TUŽILAŠTVU: Golobradi SDP-ovac podigao Zavidoviće na noge


Imamo jednu totalitarnu lokalnu vlasti, koja je itekako bliska klero-fašističkoj vlasti. Ove riječi mladog SDP-ovca Alena Delića, iz lokalnog ogranka Socijaldemokratske partije BiH, izrečene na ceremoniji povodom obilježavanja 67. godišnjice oslobođenja Zavidovića od fašizma izazvale su pravu u buru u spomenutom bosanskom gradu, a mladiću koji je održao govor se prijeti čak i sudskim progonom.

Naime, Općinsko vijeće Zavidovići ekspresno je osudilo “neprimjerena dešavanja od 14. aprila 2012. godine kod Spomenika palim borcima u NOB-u 1941-45, u organizaciji Foruma mladih SDP-a Zavidovići”, a koji, kako kažu, doprinose raspirivanju mržnje i netrpeljivosti na području općine Zavidovići.

Zadužena je Stručna sluzba Općinskog vijeća da dostavi prikazani snimak Tužilaštvu ZE-DO kantona, prikazan na 44. sjednici Općinskog vijeća, zbog postojanja idnicija da je prilikom obilježavanja 14. aprila Dana oslobođenja od fašizma počinjeno krivično djelo izazivanja narodne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti.

Je li u pitanju izazivanje mržnje pogledajte u spornom videu:


(Doznajemo.com)   

Povezane vijesti:

BiH u petak nakon 16 mjeseci dobiva državnu vlast, Čović hoće svoje ministre i u Vladu Federacije
KOMŠIĆ OTVORIO DUŠU: Podnio sam ostavku jer ovako više ne može!
SARAJEVSKI PORTAL TVRDI: Na pomolu treći entitet! Dogovorena trgovina SDP-a i HDZ-a
SMIJENJEN DENIS BEĆIROVIĆ: Za smjenu glasali svi poslanici iz RS-a, SDA i HSP-a

   

Oglasi:
       

Komentiraj!

--- Pridružite nam se na Facebooku! ---
Get Adobe Flash player Plugin by wpburn.com wordpress themes