TRAGEDIJA NA SKOKOVIMA: Iz vatrenog oružja Hasib Merdanović ubio Rasima Arapovića

TRAGEDIJA NA SKOKOVIMA: Iz vatrenog oružja Hasib Merdanović ubio Rasima Arapovića

PODIJELI

Dlz-ubojice_539213702U večernim satima u subotu, u cazinskom naselju Skokovi, dogodio se tragičan obračun pored objekta Market Merdanović. Ovaj događaj je šokirao cijeli grad

Foto: ubijeni Rasim Arapović/ ilustracija

Naime, kako je javio Info portal grada Cazina CazinNET, pozivajući se na izjave svjedoka svjedoka sa lica mjesta, koji su razgovarali sa novinarima pod uslovom zadržavanja anonimnosti, jedno lice je pokušalo provaliti pomenuti market, gdje ga je drugo lice sprječavalo u njegovoj nakani. Navodno je 26-godišnji mladić, ljut što mu vlasnik Marketa Merdanović nije želio posuditi novac kojeg je ovaj prethodno izgubio na poker aparatima, počeo razbijati izlog i inventar.

Za ubijenog Rasima Arapovića svi koji su ga poznavali kažu da je bio jako dobar čovjek
Za ubijenog Rasima Arapovića svi koji su ga poznavali kažu da je bio jako dobar čovjek

– Kako je objekat pod obezbjeđenjem, lice koje je vršilo obezbjeđenje objekta, a doznaje se da je riječ o Hasibu Merdanoviću, je navodno nakon upozorenja upotrijebilo vatreno oružje pucao u 26-godišnjaka, no spletom nesretnih okolnosti pogođena je osoba Arapović (Ramin) Rasim koja je pokušala spriječiti nasilnika u njegovoj nakani.

Arapović je ubrzo nakon incidenta prevezen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću. Nažalost, nedugo nakon toga je stigla vijest da je  Rasim preminuo usljed zadobivenih ozljeda u pucnjavi.

Nakon što je policija dobila dojavu o događaju, magistralni put Ćoralići – Skokovi je blokiran, a jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK) su izašle na licu mjesta, kako bi bile obavljeneistražne radnje i u prisustvu nadležnog tužioca obavljen uviđaj.

Hasib Merdanović je nakon ovog incidenta prebačen u službene policijske prostorije kako bi dao izjavu na okolnosti događaja.

Ova pucnjava sa tragičnim posljedicama šokirala je građane spomenutog naselja, ali i cijeli grad i Krajinu, pa i mnogo šire.

(Doznajemo.com/CazinNET)

       

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR