NAKON 20 GODINA SRBIN IZ SARAJEVA ISPRIČAO: Dino Merlin je `93. godine...

NAKON 20 GODINA SRBIN IZ SARAJEVA ISPRIČAO: Dino Merlin je `93. godine bio jako korektan!

PODIJELI

dino_merlin_igmanJedan Srbin koji je rođen i odrastao u okolini Sarajeva, a koji je početkom rata u Bosni i Hercegovini postao zarobljenik vojnika Armije Republike Bosne i Hercegovine, odlučio je nakon 20 godina ispričati svoju priču.

Goran Golub, koji sada živi u Bratuncu, na području Republike Srpske (RS) kazao je da se 1993. godine zatekao među skupinom zarobljenika kojima je dodijeljen zadatak da na platou planine Igman, gdje su bile stacionirane snage Armije Republike BiH – urede pozornicu na kojoj su trebale nastupiti estradne zvijezde i održati koncert za vojsku.

Među pjevačima koji su došli bio je navodno i Dino Dervišhalidović Merlin za kojeg Golub ima samo riječi hvale, govoreći o načinu kako se odnosio prema zarobljenim Srbima:

Dino Merlin je imao sjajan odnos prema srpskim zarobljenicima. On im se najuljudnije obraćao i dijelio, pored ostalog, cigarete, kaže Golub, kako ga citiraju beogradske Novosti.

Inače, isti list piše da će Golub tužiti i zatražiti odštetu, te javno izvinjenje od jedne poznate sarajevske pevačice, koja ga je navodno “mučila na Igmanu” u januaru 1993. godine. No, njezino ime zasad nije želio javno navesti.

Golub je kako kaže, doživio strahotu “od jedne estradne zvezde iz Sarajeva, koja sada često pjeva i zarađuje veliki novac i u Srbiji” i dao je punomoć advokatu Dušku Tomiću iz Sarajeva da je tuži.

“Golub nije hteo javno da saopšti identitet pjevačice, ali je to meni rekao. Postoji i izveštaj o tome da je dao izjavu policiji RS u Bratuncu 2003. godine i službenicima SIPA četiri godine kasnije, ali niko tu pjevačicu do danas nije pozvao ni na razgovor”, kaže advokat Tomić i objašnjava kako je ta estradna zvezda mučila njegovog klijenta.

– Dok su bili na platou, na Igmanu, gde se spremao nastup pjevača za Armiju BiH, Golubu je prišla poznata pevačica i provokativno ga pitala: “Hoćeš da j…š” Golub je, naravno, odrično odgovorio. Onda mu je ona naredila da sjedne na zemlju, da raširi noge, pa ga je snažno, vojničkom čizmom, udarila među noge od čega mjesecima nije mogao da se oporavi. Njeno ime i sve druge detalje saopštićemo kada tužba stigne u nadležno tužilaštvo, dodao je advokat.

Advokat Tomić kaže da će, vrlo brzo, pokrenuti postupak protiv pjevačice

(Doznajemo.com)

       

8 KOMENTARI

  1. Citavo Sarajevo je bilo u jednom velikom logoru.Cetnici su ljude ubijali kao ptice u kavezu koje nisu imale gdje otici,trebali su sve da pobiju zato sto se ne mole bogu kao pravoslavci.A Dino Merlin je Ekstradni radnik i skoro citav rat je proveo van BIH.

  2. Kakve dezinformacije…Dino nije bio u Bosni 1993 a price o nasim pjevacicama koje su mucile srpske zarobljenike je jos jedna suplja laz kako bi Srbi oprali svoje pjevacice koje jesu cinile zlocine. Drage komsije,nismo mi kao vi…zato ste nas i htjeli istrijebiti…SRAM VAS BILO!!! Jos imate hrabrosti da pricate o svom mucenju… A neka se pronadje i kazni svako ko jeste uradio bilo kakav zlocin bilo SRBIN bilo BOSNJAK.

  3. “Mi lazemo tako dobro, da sami sebe ubedimo da je to istina” rece Nikola Koljevic, pa mi sad postade jasna njegova izreka

    • ” Mi Srbi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tuđu bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno”, (Dobrica Ćosić).

  4. Pa Golube pricaj koga si ti silovao pa te zenska lijepo uputala hoces li? Da nije znala ko si i sta si radio nebi ti to ucinila. Jeli samo tebe udarila ili jos koga?

    Sramoto – cekao si 20 godina!

  5. Jadni Vi, u p…m…., Da mi je samo znati, tko je silovao balijke umotane u plahte i smrde na lojcinu…fuj. Takvog treba vojni sud da osudi. A citat Dobrice Cosica je iz pozorisne predstave….zato Amire ili vec koji si balija nemoj da lazes.

OSTAVITI ODGOVOR