NAKON 20 GODINA SRBIN IZ SARAJEVA ISPRIČAO: Dino Merlin je `93. godine bio jako korektan!


dino_merlin_igmanJedan Srbin koji je rođen i odrastao u okolini Sarajeva, a koji je početkom rata u Bosni i Hercegovini postao zarobljenik vojnika Armije Republike Bosne i Hercegovine, odlučio je nakon 20 godina ispričati svoju priču.

Goran Golub, koji sada živi u Bratuncu, na području Republike Srpske (RS) kazao je da se 1993. godine zatekao među skupinom zarobljenika kojima je dodijeljen zadatak da na platou planine Igman, gdje su bile stacionirane snage Armije Republike BiH – urede pozornicu na kojoj su trebale nastupiti estradne zvijezde i održati koncert za vojsku.

Među pjevačima koji su došli bio je navodno i Dino Dervišhalidović Merlin za kojeg Golub ima samo riječi hvale, govoreći o načinu kako se odnosio prema zarobljenim Srbima:

Dino Merlin je imao sjajan odnos prema srpskim zarobljenicima. On im se najuljudnije obraćao i dijelio, pored ostalog, cigarete, kaže Golub, kako ga citiraju beogradske Novosti.

Inače, isti list piše da će Golub tužiti i zatražiti odštetu, te javno izvinjenje od jedne poznate sarajevske pevačice, koja ga je navodno “mučila na Igmanu” u januaru 1993. godine. No, njezino ime zasad nije želio javno navesti.

Golub je kako kaže, doživio strahotu “od jedne estradne zvezde iz Sarajeva, koja sada često pjeva i zarađuje veliki novac i u Srbiji” i dao je punomoć advokatu Dušku Tomiću iz Sarajeva da je tuži.

“Golub nije hteo javno da saopšti identitet pjevačice, ali je to meni rekao. Postoji i izveštaj o tome da je dao izjavu policiji RS u Bratuncu 2003. godine i službenicima SIPA četiri godine kasnije, ali niko tu pjevačicu do danas nije pozvao ni na razgovor”, kaže advokat Tomić i objašnjava kako je ta estradna zvezda mučila njegovog klijenta.

– Dok su bili na platou, na Igmanu, gde se spremao nastup pjevača za Armiju BiH, Golubu je prišla poznata pevačica i provokativno ga pitala: “Hoćeš da j…š” Golub je, naravno, odrično odgovorio. Onda mu je ona naredila da sjedne na zemlju, da raširi noge, pa ga je snažno, vojničkom čizmom, udarila među noge od čega mjesecima nije mogao da se oporavi. Njeno ime i sve druge detalje saopštićemo kada tužba stigne u nadležno tužilaštvo, dodao je advokat.

Advokat Tomić kaže da će, vrlo brzo, pokrenuti postupak protiv pjevačice

(Doznajemo.com)   

Povezane vijesti:

ISPOVIJEST SVJEDOKA U ratu u BiH cvjetala trgovina organima?!
Muhamed Filipović otkrio detalje iz 1993. godine: Alija i Haris su pristali na podjelu Bosne
20 GODINA OD POČETKA RATA: 2.500 neidentificiranih posmrtnih ostataka u mrtvačnicama širom BiH
SPOMEN-PLOČE NEMA NI NAKON 21 GODINE: Sjećanje na prve civilne žrtve rata u Konjicu

   

Oglasi:
       

Komentiraj!

--- Pridružite nam se na Facebooku! ---
Get Adobe Flash player Plugin by wpburn.com wordpress themes
Gay Webcams Zenko Magazine Theme