ZAPADNE ŽENE `POLUDJELE` ZA KUPAĆIM KOSTIMIMA napravljenim za muslimanke


burqiniKad je Nigella Lawson prije dvije godine izašla iz mora na sidnejskoj plaži Bondi, dočekali su je začuđeni pogledi. Ali sada, burkinis-kupaći kostimi izvorno dizajnirani za muslimanke, stekli su ogromnu popularnost i među Britankama nemuslimankama.

Za ovaj kupaći kostim najviše su zainteresirane žene koje žele prikriti svoje obline kao i one koje žele zaštititi kožu od sunca.

Burkinis je lagana odjeća napravljena od likre i najlona, a pokriva sve osim lica, stopala i šaka. Na početku su uvezene iz Turske i Maroka, ali sada se i londonska kompanija Modesty Active and Modestkini bavi izradom ovih kostima.

Ismaili Sacranie, direktor prodaje i marketinga ove firme kaže: Prvih nekoliko godina smo se jako borili, a u zadnje dvije godine prodaja je povećana za 300-400 posto.

Prije nego je ovaj kostim postao dostupan u prodaji, žene su morale drugi način da se pokriju. Izvršna direktorica Modestly Activea, koja je dizajnirala Nigellin burkini, kaže da su žene godinama odmore provodili noseći helanke i majice u vodi, pa su potražili drugo rješenje.

– Htjela sam nositi nešto na plaži u čemu neću izgledati kao Teletabis. Željela sam nešto udobno i u čemu ću lijepo izgledati. Kasnije sam otišla na odmor u Dubai i bila sam zatrpana pitanjima odakle mi burkini.

Nigellino nošenje burkinija u Sidneyu je bila velika prekretnica za ovaj proizvod.

– Nakon što je Nigella nosila burkini, ljudima se svidjela ideja. I puno ljudi koji nisu muslimani su htjeli ovaj kostim. Neke žene su alergični na sunce, druge su dobile puno kilograma ili su smršale pa  žele prikriti kožu koja nije zategnuta.

(Doznajemo.com)   

Povezane vijesti:

REIS CERIĆ: Bošnjaci su jedini narod na Balkanu koji nema svoju državu
REKORDNA GLEDANOST: Turski film o osvajanju Carigrada snimljen s budžetom od 17 miliona dolara VIDEO
ZANIMLJIVA IZLOŽBA: Džamije u novom arhitektonskom ruhu
OBNOVLJENA BLAGAJSKA TEKIJA: Svečano otvorenje u četvrtak 3. maja

   

Oglasi:
       

18 komentara

 1. Probisvit kaže:

  Ko je lud da ide na plazu i da se sunca totalno pokriven osim sto mu viri lice, samo muslimani, I muslimanke bi se skinule da se ne boje za prebijanje kostiju, kamenovanje na plazi…….

  • zumbul kaže:

   Halo, Probisvit, tko ovdje govori o sunčanju, ovdje se obradjuje tema o kupaćem kostimu za muslimanke, naravno one koje se pridržavaju vjerskih propisa.Tvoj je problem u tome što tu temu ne razumiješ i dobro bi bilo da je ne komentarišeš. Uostalom, zbog čega ne bi svatko uživao u blagodetima koje je Bog dragi podario a sve u skladu propisa.

  • Uma kaže:

   Hajvanu ne sunčaš se u ovom kostimu, nije namijenjen za sunčanje, nego za kupanje ženama koje žele prekriti tijelo. Bile one muslimanke ili ne. Postoje žene koje ne izlažu svoju kožu uv zrakama i štetnom suncu. Moja mama ne živi u zemlji koja kamenuje ako se skineš naga, pa opet nosi ovaj kupaći kada je na moru.

 2. Promatrach kaže:

  prije bih rekao da je to nuzhan odjevni predmet osobama koje boluju od neke bolesti,. kozhna bolest,alergije, i ostalo.. bi one mnogo vishe ali ne smiju, od sredine, linchovane bi bile,. da su bolja vremena, i da njihovi muzhevi ne unistavaju arapske zemlje, vecina bi ih s koferom doshle u arapske zemlje, i ostale zhivjeti.

 3. samra kaže:

  Probisvit stvarno ti komentar nije uredu ccc

 4. scorpiorex kaže:

  jbo kostim,najbolje nudizam,a i sta ce na plazi zene debele ili ruzne,sto se kriju ispod burkinsa,nema to veze s religijom,nego s debljinom i ruznocom,uostalom sta ce grobine po plazama,daj samo da vidimo dobre otkrivene sotare!!!!

 5. scorpiorex kaže:

  kakva religija,prdare i kebare ,sad bi izigravale dobre trebe!!!!

 6. srbenda kaže:

  Svetska djamahirijska moda mozda kod talibana Iranu itd.

 7. srbenda kaže:

  Veoma je primetno da se na ovoj stranici propagira islam.Sto pisac teksta nije naveo koje to zapadne zemlje obozavaju ove hit nindja kupace kostime.

 8. dundo kaže:

  imam problem sa kozom i stalno se kupam kad nema sunca, z amene bi ovo bilo super rjesenje, kao i jos 300 mojih prijatelja sa istim problemima koze, imamo svoj klub. Pamucne majice se tesko suse pa se samo mozemo prehladiti. Imati ili nemati vze sa islamom, eh jadnici moji dragi neskolovani, pa svugdje postoje plaze za samo zene i njihovu djecu i muzevi su tu u blizini, pun svjet je takvih predivnih plaza, nemate vi pojma sta pisete, ja sam za nudizam ,ali vjerujte postujem i one koji nevole da svoje polne organe sire po javnim mjestima iz bilo kakvih razloga, ja sam nudista iz toga sto necu da mi neko drstvo namece sta cu nositi ili ne ali eto koza mi je izgleda reagovala na sunce pa sad mogu samo nocno kupanje ili u birkiniju, ali izgleda ako odem u krvatsku sa ovim neko ce me snajperom skinuti, pa mozda se neusudjujem; ??

 9. scorpiorex kaže:

  nikad vidio te plaze samo za zene u Nizzi,Cannes-u S Tropes-u a to frekventiram ima 20 i vise godina,a nema tu religije,nego bi sad ruzne i debele prdare da se ukriju!!!!

  • marijamagdalena kaže:

   Čini se meni da vi niste makli dalje od Podgore.Ono što inače nedostaje ljudima u regionu je taj kosmopolizam, ta širina vidika.Šta može znati o životu onaj ko u životu ništa nije postigao i ne zna kako se lijepo može živjeti.Iznutra izjeda ta mržnja i želja da je svakom loše kao tebi. Žalim vas, koji ste uskraćeni za najljepše ljudske osobine, a onda opet kažem i nije za svakog da bude čovjek.Vukovi su rođeni da hodaju šumama…

 10. scorpiorex kaže:

  e eto ti si odmakla,ni do Podgore,non sparare le cazzate Maria Magd,statene zitta e saluti!!!!

 11. Hamo kaže:

  Mogu samo reci vidio sam “hanumu” na plazi u toj sarenoj vjencanici sa rukavima jedva izadje iz vode, ne znam ni kako je plivala. Globalni ljudski poremecaj je sakrivati tijelo. Bar na plazi te niko ziv ne gleda jer si samo zrno u pijesku.

Komentiraj!

Gay Webcams Zenko Magazine Theme