POTPISAN UGOVOR o rješavanju pitanja napuštenih pasa na području Općine Stari Grad Sarajevo


LifeIsLife-SG2U zajedničkom saopštenju za javnost koje su potpisali Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad Sarajevo te predstavnici Udruženja za zaštitu životinja ”Life is Life”, Azila za pse ”Hreša” Istočni Stari Grad te Prihvatilište za napuštene i izgbljene životinje KS – PRAČA navedeno je:

– Dana 1. februara 2013. godine potpisan je Ugovor o suradnji između Općine Stari Grad i Udruženja za zaštitu životinja ”Life is Life”, te Azila za pse ”Hreša” Istočni Stari Grad. Ugovor podrazumijeva monitoring nad radom navedenog azila kroz evidenciju, veterinarsku evaluaciju i smještaj pasa lutalica sa Općine Stari Grad, te po potrebi i pasa sa područja drugih Općina koje su u pregovorima o korištenju kapaciteta navedenog Azila. Azil za pse ”Hreša” je manjeg kapaciteta te je u planu izgradnja novih objekata u proljeće, a do tada su ispunjeni svi osnovni uvjeti adekvatnog boravka i smještaja pasa. Također, istog dana je potpisan i Protokol o suradnji između Azila za pse ”Hresa”, Udruženja ”Life is Life” i Prihvatilišta za napuštene i izgubljene životinje KS-Prača, a sve u cilju što efikasnijeg rješavanja problema pasa lutalica kao jednog od primarnih problema lokalne zajednice, lakše sporvedbe zakonske Legislative, kroz zajedničke projekte besplatne sterilizacije i kastracije, udomljavanja i razmjene iskustava i dobrih praksi rada prihvatilišta.

Posjete Azilu za pse ”Hreša” su aspolutno dobrodošli u cilju same promocije Prihvatilišta, te promoviranja udomljavanja štićenika istog. Kao i ostala prihvatilišta, tako i navedeni Azil za pse ”Hreša” je otvoreno i unaprijed zahvalno na svakoj pomoći dobrih ljudi i institucija kroz donacije hrane i drugih potrepština. Posjete su predviđene u dane: srijeda i subota od 11:00 do 13:00 časova uz prethodnu najavu o posjeti na tel.broj: 066/228-038 ili porukom na službenu Facebook stranicu Udruženja ”Life is Life”: http://www.facebook.com/UdruzenjeZaZastituZivotinjaLifeIsLife?ref=hl

LifeIsLife-SG1

LifeIsLife-SG3

LifeIsLife-SG4(Doznajemo.com)   

Povezane vijesti:

CRNI PAS LUTALICA ugrizao na ulici tužioca Kantonalnog tužilaštva
JAVLJAM SE IZ NASELJA `KANAL`, čovjek s kombijem je jutros kod nas dovukao opasnog psa
SKANDAL U LOKOMU U NOVOM GRADU: Fizički se sukobili zaštitinici pasa i službenici!
Otac treba naći psa: ODBOJKAŠICU EDINU HODŽIĆ UGRIZAO PAS DOK JE IŠLA NA TRENING!

   

Oglasi:
       

Komentiraj!

--- Pridružite nam se na Facebooku! ---
Get Adobe Flash player Plugin by wpburn.com wordpress themes