INICIJATIVA: Državne stipendije za 1.000 najboljih studenata u Bosni i Hercegovini


denisNa 47. sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, prvi zamjenik predsjedavajućeg Denis Bećirović pokrenuo je inicijativu kojom se zadužuje Vijeće ministara Bosne i Hercegovine da do kraja 2013. godine raspiše konkurs za stipendiranje hiljadu najboljih studenata iz Bosne i Hercegovine u 2014. godini.

U obrazloženju inicijative dr. Bećirović je, između ostalog, naglasio da bi se finansijska sredstva za realizaciju inicijative u budžetu Bosne i Hercegovine osigurala odgovarajućim smanjivanjem primanja poslanika i delegata u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, ministrima i njihovim zamjenicima u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, direktorima državnih agencija i drugim načinima uštede finansijskih sredstava.

Također, istakao je Bećirović, moguća finansijska sredstva mogla bi biti osigurana i odgovarajućim donacijama prijateljskih zemalja.   

Povezane vijesti:

ILIDŽA: Stipendije za 220 nadarenih učenika i studenata
TAMNA STRANA PRIČE: Studentica u pismu otkriva "muljaže" sa dodjelama stipendija UNSA!
ŠVEDSKA: Studentima sa Balkana stipendije od 1.000 eura mjesečno
STIPENDISTI FONDA "IKRE" upozoravaju na probleme sa kašnjenjem isplata

   

Oglasi:
       

1 komentar

  1. naravno kaže:

    najbolji studenti u našoj zemlji su najčešče,,štele,,koji dobijaju največe ocjene na ispitima.Večina običnih studenata ne dobija 10ke jer nemože dobiti od ovakvih.Ovo nije pravilo ali je najčešći slučaj.Ovo je slučaj na medicini i stomatologiji a vjerojatno i na ostalim fakultetima…Tako da štelama na kraju pripadne još i stipendija o obični studenti ništa kao i inače!!!

Komentiraj!