“KAKO JE TATA OSVOJIO MAMU” Deseto izdanje Gavranovog romana


gavranRoman Mire Gavrana ‘Kako je tata osvojio mamu’, u izdanju Mozaika knjige, objavljen je ovih dana u jubilarnom desetom izdanju. Priča je to o dječaku koji teško podnosi činjenicu da njegovi majka i otac ne žive više zajedno, pa uz pomoć djevojčice koju simpatizira čini sve ne bi li njegov otac ponovno osvojio njegovu majku, piše Culturenet.hr.

 

 

 

Kako to već biva u Gavranovim knjigama, njegovi mladi junaci su aktivni subjekti  koji se kritički postavljaju prema  svijetu odraslih, pa nerijetko s uspjehom navode i svoje roditelje da se promjene i uvaže njihove zahtjeve.

Gavran pripovijeda o temama koje su bliske i prepoznatljive današnjoj  djeci na atraktivan i njima primjeren način, stoga ne iznenađuje što ga mladi rado čitaju. Djela Mire Gavrana do sada su prevedena na 35 jezika, a njegove knjige su objavljene u više od 150 različitih izdanja u zemlji i inozemstvu.   

Povezane vijesti:

“OD ŠKOLE DO KUĆE” Novi prijevod knjige Žarka Milenića na makedonski jezik
"DOLINA VRANINA KLJUNA" Najnoviji roman Dragana Marijanovića
TIBOR VRANČIĆ Nova knjiga "Ćesar na ćupriji"
URBANI VRAČEVI Knjiga priča mladih pisaca

   

Oglasi:

1 komentar

  1. ivana kaže:

    ovo nis nevalja jer nema ni teme ni niceg!!!!!! mogli su onak napisat : tema: … pa onda likovi: glavni: … sporedni: … i tako sve! mucim se 2 sata da nadem stranicu na kojoj sve to pise ali uzalud! sad cu dobit 1 jer nisam stigla procitat a neznam napista lektiru!!!!!!!

Upišite komentar

--- Pridružite nam se na Facebooku! ---