“KAKO JE TATA OSVOJIO MAMU” Deseto izdanje Gavranovog romana


gavranRoman Mire Gavrana ‘Kako je tata osvojio mamu’, u izdanju Mozaika knjige, objavljen je ovih dana u jubilarnom desetom izdanju. Priča je to o dječaku koji teško podnosi činjenicu da njegovi majka i otac ne žive više zajedno, pa uz pomoć djevojčice koju simpatizira čini sve ne bi li njegov otac ponovno osvojio njegovu majku, piše Culturenet.hr.

 

 

 

Kako to već biva u Gavranovim knjigama, njegovi mladi junaci su aktivni subjekti  koji se kritički postavljaju prema  svijetu odraslih, pa nerijetko s uspjehom navode i svoje roditelje da se promjene i uvaže njihove zahtjeve.

Gavran pripovijeda o temama koje su bliske i prepoznatljive današnjoj  djeci na atraktivan i njima primjeren način, stoga ne iznenađuje što ga mladi rado čitaju. Djela Mire Gavrana do sada su prevedena na 35 jezika, a njegove knjige su objavljene u više od 150 različitih izdanja u zemlji i inozemstvu.   

Povezane vijesti:

ROMAN "SNOVI I TAMA" DUŠANA MUSE Jaka misao je i jaka riječ
"MUZEJ REVOLUCIJE" Pavličićev roman o 'suvišnom' muzeju u jednom ravničarskom gradiću
SINTETIČKA PROZA Predstavljena nova knjiga eseja Viktora Žmegača
SUZANA LOVRIĆ: Kudićev "Taurus" vraća vjeru u bosanskohercegovački roman

   

Oglasi:

1 komentar

  1. ivana kaže:

    ovo nis nevalja jer nema ni teme ni niceg!!!!!! mogli su onak napisat : tema: … pa onda likovi: glavni: … sporedni: … i tako sve! mucim se 2 sata da nadem stranicu na kojoj sve to pise ali uzalud! sad cu dobit 1 jer nisam stigla procitat a neznam napista lektiru!!!!!!!

Upišite komentar

--- Pridružite nam se na Facebooku! ---